SEARCH

Rencana

#coachxselena: 8 Soalan Kepada Selena Gomez, Wajah Kempen Fall’17 Coach

Pilihan Stail 23 June 2017 0 Comments

Selena Gomez untuk Coach. Ya! Untuk pengikut-pengikut Instagram Selena Gomez (tak lupa peminat-peminatnya) seramai 122 juta, Coach telah mengambil bintang pop pujaan kamu ini sebagai wajah kempen iklan musim luruh 2017 yang terbaru! Selena dihidupkan dalam watak Coach Girl untuk kempen kali ini. Rumusan ringkas kempen Coach musim luruh 2017 menceritakan kisah jelajah road trip Coach Girl dan dia menyuasanai dirinya…

read more

Raya Lebih Moden & Seronok Tengok Kemeriahan Teman-teman Berniaga

Kata Pengarang Rencana 19 June 2017 0 Comments

Dulu-dulu waktu bekerja di tempat lama, antara banyak cerita yang saya dengar di kalangan teman-teman ialah tentang seorang model 90an yang stailnya tersekat dengan eranya. Bermakna stailnya itu kekal sama waktu zaman kegemilangannya di era 90an. Tak payah lah cakap fasal helaian yang dikenakan tetapi gayanya dikatakan masih lagi bertemakan 90an. Kemeja-kemeja Versace zaman Gianni masih dipakai bersama jean high waisted dan tali pinggang chain. Mungkin zaman kamu modeling dulu sesuailah kamu mengenakan helaian-helaian sebegini untuk penggambaran fashion spread tetapi kalau dah di zaman millennium…

read more

Uniqlo Is LifeWear: Koleksi Musim Luruh 2017 Mementingkan Helaian Yang Dipakai Hari-hari

Pilihan Stail 14 June 2017 0 Comments

UNIQLO Lifewear musim luruh 2017 dipersembahkan di New York lewat April lalu. Mengapa New York dipilih? Kerana kota ini dirasakan paling sesuai dan menepati tema Lifewear itu sendiri. Kota ini melambangkan UNIQLO melalui keagungan budaya, fesyen gaya hidupnya yang pelbagai. New York juga sudah menjadi ‘kediaman’ jenama ini selama 10 tahun kini. Kerana itu juga media seluruh dunia diterbangkan ke…

read more

Che Engku Kahwin Kerabat Diraja Guna Cara Paling Tak Senonoh

Rencana Stail View 12 June 2017 0 Comments

Dunia kerabat diraja di Malaysia ni memanglah tak pernah sunyi daripada kisah skandal dan gossip panas. Ada saja cerita-cerita baru yang pasti sampai ke telinga saya dan kemudian tersebar luaslah di kalangan teman-teman saya. Nak buat macam mana dah keturunannya pelbagai dan perangainya pun aneka. Begitulah jadinya. Berduit dan berpangkat pula, jadi apa yang dibuat pun boleh semahu mereka sahaja.…

read more

#INSTAGRAMERWELOVE Seni Fotografi Anep Zali

Pilihan Stail 9 June 2017 0 Comments

Instagram adalah medan pengumpulan gambar-gambar secara dalam talian. Begitulah misi asasnya tapi perkongsian bagaimakah yang kita mahu? #InstagramerWeLove kali ini kita selongkar akaun milik Anep Zali, Pengasas Kampong Traveller yang gemar berkongsi foto-foto sepanjang dia melancong. Selain gambar-gambar pemandangan dan dirinya, saya gemar Anep mengambil gambar potret orang tempatan yang kita sendiri dapat membayangkan emosi mereka, penuh warna-warni. Sedikit temu bual…

read more

#throwback Gaya-gaya WO|MAN Of Stail Dalam Blackbarrett & DKNY Di #stailMY1 Relaunch Party!

Pilihan Stail 8 June 2017 0 Comments

Belum habis lagi kami bercakap fasal Stail.MY atau #stailMY1 Relaunch Party yang berlangsung pada hujung bulan Mei yang lepas. Marini’s On 57 di KLCC menyuasanai parti besar-besaran ini dengan kehadiran juga kemunculan nama-nama besar daripada industri hiburan tanah air sehinggalah individu-individu bidang fesyen. Semuanya datang bersiap dalam persalinan terhebat dan masing-masing bagai tak kalah bergaya. Persiapan barisan WO | MAN…

read more

SUBSCRIBE