SEARCH

Stail View

Che Engku Kahwin Kerabat Diraja Guna Cara Paling Tak Senonoh

Rencana Stail View 12 June 2017 0 Comments

Dunia kerabat diraja di Malaysia ni memanglah tak pernah sunyi daripada kisah skandal dan gossip panas. Ada saja cerita-cerita baru yang pasti sampai ke telinga saya dan kemudian tersebar luaslah di kalangan teman-teman saya. Nak buat macam mana dah keturunannya pelbagai dan perangainya pun aneka. Begitulah jadinya. Berduit dan berpangkat pula, jadi apa yang dibuat pun boleh semahu mereka sahaja.…

read more

Nak Jadi KOL Sangat: Sampai Sanggup Beli Followers Ke Dik?

Stail View 5 June 2017 0 Comments

Crowd Art Print by Berit Lysdal Baerentsen Trend KOL (Key Opinion Leader) ini semakin menjadi-jadi saya lihat di kalangan social media influencer. Masing-masing berlumba-lumba terkejar-kejar sesama sendiri mahu mengumpul followers yang banyak. Bukan itu sahaja, banyak juga yang berasa rendah diri atau insecure kalau like tak banyak. Sebenarnya trend ini sudah dua tiga tahun kebelakangan ini semakin menular. Tetapi awal…

read more

#stailMY1 Relaunch Party: Parti Hebat Di Kaki Awan

Stail View 24 May 2017 0 Comments

STAIL.MY menginjak usia satu tahun. Semalam, kami tebarkan cahaya merah ke seluruh kota Kuala Lumpur dengan kehangatan parti ulang tahun #stailmy1 yang dinanti-nantikan klien, selebriti, Key Opinion Leader (KOL), pembaca yang menyokong kami sejak wujudnya portal ini. Biar bulan menjadi saksi, kehangatan malam parti bermula sejak siang hari. Kami mengadakan Exclusive Luncheon bersama klien dan KOL yang terdiri daripada Faiz…

read more

Tasha Shilla… Yang Seksi & Kontroversi

Rencana Stail View 20 March 2017 0 Comments

Teks: Zaidi Che Gambar: Chuanlooi/ Yipieyaya Solekan & Dandanan: Fendi Sani Arahan Seni: Merrissa Emilda Pakaian: Brian Khoo Sitting Editor: Azreezal Hafidz Sedang pasukan foto bersedia memasang set dan kelekapan studio, datang tiga tamu mengetuk pintu. Tiga tamu itu terdiri dari satu laki-laki dan dua wanita. Sambil tersenyum, dia bersama adik perempuan dan seorang lagi teman senang menghulurkan tangan bagi…

read more

Banksy Membuka ‘The Walled Off Hotel’ – Manifesto Seni & Perjuangan Rakyat Palestin Melawan Israel

Stail View 16 March 2017 0 Comments

Bagaimana kamu mahu menarik perhatian dunia supaya peduli akan perjuangan dan pergelutan rakyat Palestin? Ketika kamu menghadapi jentera-jentera propaganda dan media dominan pro-Israel yang mencengkam dunia? Jawapannya ‘The Walled Off Hotel’, sebuah hotel kontroversi yang penuh provokasi seni terbaru dibuka oleh Banksy di Bethlehem, Tebing Barat, Palestin. ‘The Walled Off Hotel’ dibuka bagi menyebar kesedaran awam tentang penindasan dan penjajahan yang…

read more

SUBSCRIBE