SEARCH

Casio Lancarkan Edifice Kronograf Solar Dengan Dial Daripada Karbon Fiber

Casio Lancarkan Edifice Kronograf Solar Dengan Dial Daripada Karbon Fiber

Sharp dan bold, diinspirasikan daripada sukan lumba motor. Casio Malaysia Sdn Bhd mengumumkan tambahan baru kepada jam tangan Edifice Kronograf Solar, yang menggabungkan reka bentuk dinamik dengan teknologi canggih. Kronograf solar EQS-800 baru mempunyai dial yang diperbuat daripada karbon.

edifice kronograf solar
Dari kiri Model  EQS-800CPB-1AV, EQS-800CDB-1AV . Bawah  EQS-800CDB-1BV

Di bawah konsep “Speed and Intelligence,” jenama Edifice membangkitkan halaju dan tenaga yang terdapat pada sukan bermotor, sambil menawarkan pelbagai fungsi yang dicipta dengan teknologi elektronik canggih daripada Casio. Menerapkan inspirasi sukan bermotor sejak Casio menjadi rakan kongsi rasmi pasukan Scuderia Toro Rosso Formula One pada 2016.

edifice kronograf solar

Kronograf solar EQS-800 telah meningkatkan teknologi pengecasan yang boleh menyimpan banyak tenaga untuk menjana jam tangan melalui panel solar yang terletak di bawah dial. Jam ini menggunakan dial fiber karbon pertama untuk kronograf solar Casio. Serat karbon juga digunakan dalam kereta lumba kerana berat dan kekuatan cahaya mereka. Selain membangkitkan kenderaan sukan dengan menggunakan karbon, tenunan karbon yang menarik memberikan pandangan yang tajam dan berani buat pemilik jam. EQS-800 hadir dalam tiga model dengan pilihan dua tali band. Model-model dengan band keluli tahan karat menggunakan warna biru dan model dengan band resin berwarna hitam.

Model ini kini boleh didapati di Butik G-Factory dengan harga RM799

edifice kronograf solar
Pandangan sisi yang nipis dan sleek

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE