SEARCH

Koleksi Baru Eterna Pesona Aksesori Masa Millenial

Koleksi Baru Eterna Pesona Aksesori Masa Millenial

Jam tangan, masa dan stail cukup dekat dengan manusia, lagi-lagi anak muda. Kepelbagaian koleksi baru Eterna pesona aksesori masa millenial dan sesuai dengan gaya ke acara. Menarik lagi, model terkini semuanya berkait rapat dengan sejarah dan model terdahulu. Sebab itu rekaan jam diangkat dan melalui kepelbagaian itu, membuatkan setiap model unik pada sejarah dan ciptaannya.

eterna pesona aksesori
Eterna Skeleton
Ketaksuban Skeleton

Indahnya rekaan dial dan tali silang

Eterna Ma-tic Skeleton dari 1991 diilhamkan daripada reka bentuk tahun 1950-an. Perekanya ingin menghidupkan kembali sesuatu model kreatif yang dilukis tangan. Jam ini dicipta secara keseluruhan di atas kertas graf dalam meneruskan tradisi yang dihargai syarikat.

Rekaan Case Klasik

Case itu, klasik dalam bentuk bulatnya, mempunyai bahagian yang sangat bersih dan seimbang, dengan sisi cembung yang halus, mewujudkan satu pro yang sangat elegan. Kristal nilam sebagai pelindung case berlogam ringan yang menekankan kelembutan melengkung wajah jam tangan.

Pergerakan jam dibangunkan oleh Eterna, Pergerakan 3902 memberikan ketebalan yang agak nipis dan dengan hanya 10.05mm dan ia mempunyai rizab kuasa tinggi iaitu 65 jam. Nombor Arabik digunakan untuk mewakili jam.

eterna pesona aksesori
Eterna Super Kontiki

 

Super Kontiki Inspirasi Daripada Original

Kelibat ikon sudah tiba. Super KonTiki sinonim di kalangan penyelam untuk kebolehpercayaan dan ketepatan masa yang luar biasa. Hari ini, jam penyelam pertama dengan bezel berputar dari House of Eterna adalah ikon tepat pada masanya di darat dan di bawah permukaan.

Tahun ini, meraikan kebangkitan yang ditunggu-tunggu dengan beberapa model baru, termasuk edisi Black, terhad kepada 888 jam tangan.

Case keluli KonTiki terawal adalah kalis air hingga 200 meter. Pada 1962, Eterna juga membangunkan Super KonTiki untuk penyelam profesional, jam pertama penyelam dengan bezel berputar. Nombor Roman yang besar dan mudah dibaca yang dibekalkan penyelam dengan maklumat yang mereka perlukan untuk penyahmampatan masa berhenti betul semasa kenaikan. Pada 2015, Eterna memberi penghormatan kepada ikon masa yang tidak dapat dinafikan ini di atas dan di dalam air.

eterna pesona aksesori
Eterna Super Kontiki Black Edisi Terhad 888 Utas

 

Super Kontiki Black Edisi Terhad

888 adalah nombor yang bagus dan jumlah ini juga terhad untuk 888 utas. Pergerakan Sellita Calibre SW220-1, case keluli tahan karat PVD hitam dengan cincin bezel yang boleh diputar berdiameter 45mm.

Seperti yang kita lihat, jalur-jalur yang digunakan pada tali jam tangan berwarna hitam dan oren nato menampakkan lagi kewujudan jam pada pergelangan. Fungsi jam ini boleh dilihat melalui jam, minit, saat dan tarikh.

Menarik lagi koleksi ini didatangkan bersama bingkisan hitam eksklusif khas untuk 888 pemilik koleksi yang diinspirasi daripada model legenda.

eterna pesona aksesori
Eterna Kontiki Bronze Manufacture

 

Eterna Kontiki Bronze Manufacture

Model edisi terhad hanya untuk untuk 300 utas ini menandakan ulang tahun ke 70 ekspedisi Thor Heyerdahl ke KonTiki dengan pembuatan model pertama kali berwarna gangsa.

Penanda jam berselang-seli dibezakan dengan dail yang berwarna jet hitam dan granit yang memberikan keterbacaan yang sangat baik, manakala bingkai bezel berputar seirama dengan dial.

Jam tangan kalis air sedalam 200 meter, Eterna KonTiki Bronze Manufacture bersedia untuk pengembaraan kedua-dua model ini di permukaan air dan di kedalaman laut. Gaya menyelam tidak diabaikan, kerana jam tangan dipasangkan dengan tali kulit yang kalis air dan tahan lama serta selesa. Warna coklat gelap membawa kehangatan case gangsa.

Dimensi 44mm atau 14.05mm pada jam dengan fungsi jam, minit dan saat pada dial. Model ini menggunakan pergerakan Calibre Mansion Eterna 3902A, dengan rizab kuasa 65 jam bersama 30 berlian.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE