SEARCH

Ladurée Bukan Sekadar Macaron; Memperkenalkan Menu Baharu

Ladurée Bukan Sekadar Macaron; Memperkenalkan Menu Baharu

Macaron Ladurée berada dalam kelas mereka tersendiri. Itu perkara benar. Jika kamu mahu apa yang ditelan itu cair dalam mulut kamu, pasti Ladurée pilihan hi-tea atau saat ingin dirimu teringinkan pemanis mulut. Tetapi tahukan kamu jenama ini juga mempunyai garis kosmetik, selendang dan lilin? Warisan sejak 157 tahun yang lalu, Ladurée bermula ketika Louis Ernest Ladurée, lelaki dari barat daya Perancis membuka kedai roti di 16 rue Royale di Paris. Hiasannya kemudiannya diilhamkan oleh lukisan-lukisan terkenal Sistine Chapel dan Garnier Opera House. Jules Cheret, pelukis terkenal dan artis poster zaman itu, mendefinisikan kehadiran grafik bakeri itu dengan “Pastry Angel” sekarang sinonim dengan nama itu.

Ladurée membuka cawangannya di banyak tempat seluruh dunia dan antaranya, Kuala Lumpur, Malaysia berada dalam senarai. Selain dapat menikmati kemewahan Paris yang tulen, Ladurée Malaysia memperkenalkan menu baru yang membawa bersama-sama pilihan hidangan yang enak dan pencuci mulut yang memberi kesenangan untuk pengunjung.

Dengan matlamat agar pilihan menu sama seperti Perancis dan menyediakan lebih banyak variasi kepada warga tempatan, Ladurée Malaysia ingin memperkenalkan menu baharu permulaan (starters), salad, main courses, dan French toasts paling laris di restauran tersebut. Tetamu yang berkunjung di salon teh ini bukan sahaja menikmati makanan yang lazat bahkan setiap hidangan menyenangkan mata dan kanta.

Hidangan dalam menu baharu memaparkan Toast Pink Avocado yang cantik (hummus, alpukat, lobak), salad segar yang dipanggil Tokyo Bowl Soba (mi soba, shitake, kubis merah, edamame, alpukat, brokoli, dan miso), Ladurée klasik Vol au Vent (ayam, cendawan butang dan cendawan morel cendawan untuk pastri jerami), dan Saffron Risotto (udang, keju parmesan dan beras arborio).

Teh Petang untuk 2 – sempurna untuk memenuhi apa-apa keinginan hi-tea. Tetamu boleh  memanjakan citarasa mereka dengan pilihan sandwic, scone dengan krim putar dan jem Ladurée, pastri, macarons, dan teh, kopi atau coklat panas. Set teh tersebut berharga RM180.

Ladurée,

Pengalaman di Ladurée dapat menjangkau pengalaman makan dengan reka bentuk hadiah dan hamper untuk sebarang majlis khas. Terdapat juga pelbagai jenis macaron rasa, kek dan pastri, lilin wangi, semburan bilik dan beg membeli-belah. Saya cukup bersetuju ini adalah satu-satunya pencuci mulut yang kamu tidak akan menyesal.

Ladurée Malaysia dibuka di Pavilion Kuala Lumpur, Lot 3.32, Tahap 3, Zon Couture. Teh salon dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 10 malam. Lawati www.facebook.com/LadureeMalaysia atau Instagram @ladureemalaysia untuk maklumat terkini tentang jenama ini.

Ladurée
Ladurée classic Vol au Vent

 

Ladurée
Ispahan French Toast

 

Ladurée
Vanilla Cacao French Toast

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE