SEARCH

Menu Selain Lobster Pince & Pints, Buat Tetamu Yang Ada Alahan Dengan Makanan Laut

Menu Selain Lobster Pince & Pints, Buat Tetamu Yang Ada Alahan Dengan Makanan Laut

Selalu berasa tidak adil jika datang sekumpulan teman, pasti ada yang punya alahan terhadap sesuatu makanan. Paling ketara ialah makanan laut. Jika majoriti daripadanya menggemari makanan laut, seorang yang punya alahan terpaksa akur untuk turut serta dan memesan makanan lain. Pince & Pints mengedar rintihan itu dan mengetengahkan menu selain lobster sempena ulang tahun ke 4 restoran ini di Kuala Lumpur.

Sejak dibuka pada Oktober 2015, restoran yang mampu memuatkan 55 tetamu ini cukup terkenal dengan menu lobster yang bermacam-macam. Kali ini tampil berbeza, masih mengekalkan menu lobster, cuba yang di highlight kali ini ialah menu bukan lobster yang bakal menjadi kegemaran ramai. Cef Nasir Mohd bertanggungjawab mengetuai dapur Pince & Pints Kuala Lumpur.

5 Menu Selain Lobster Pince & Pints Yang Sedap Tak Terkata;

BBQ Beef Ribs

Chef Nasir membuat perapan buatan sendiri, dipanggang sempurna dalam masa sama mengekalkan rasa smokey tersendiri hingga ke luaran daging. Daging berwarna coklat gelap lagi lembut dan lembap. Sebahagiannya hadir dengan 3 tulang dan dihidangkan dengan bawang cincin dan jagung untuk hidangan yang lengkap. Ia berharga RM108 ++. (lebih kurang 600gms untuk setiap hidangan).

Grilled Lamb Chops

Pengunjung boleh menikmati kambing New Zealand yang diasinkan dengan bawang putih dan rosemary dan dimasak dengan sempurna. Ia datang dengan bayi lobak merah, kentang tumbuk buatan sendiri dan sos coklat yang dibuat dari jus panggang. Sama seperti tulang rusuk daging, ia terbaik dimakan dengan tangan dan ia juga berharga RM108 ++.

Fish & Chips

Setiap hidangan ikan kod datang dengan 160gms dan digoreng sehingga keemasan. Manu klasik ini dihidangkan dengan stik kentang goreng, kacang masam, sos coklat dan hidangan sos tartar buatan sendiri bersama dengan baji lemon. Ia adalah makanan yang sempurna yang akan membuatkan kamu mahu lagi. Hidangan ini berharga RM98 ++.

Sup Cendawan

Selain ketiga-tiga hidangan utama ini, Pince & Pints juga menambah sup cendawan kegemaran ramai pada harga RM22 ++. Ia dibuat sepenuhnya oleh pasukan dapur sejak awal pembukaan, dan hanya sup yang sempurna untuk dimulakan sebagai alternatif kepada lobster bisque, yang telah terbukti popular. Paduan roti rangup dan sup cendawan liar ternyata sedap sangat!

Bagi hidangan sampingan, pengunjung boleh memilih Portobello Mushrooms, Zucchini Fries, dan Bawang Gelung Pince & Pints. Masing-masing  berharga RM32 ++, RM12 ++ dan RM16 ++ dan jadikan hidangan lengkap sebagai kudapan sementara menunggu hidangan utama.

Untuk tempahan, sila layari: laman sesawang rasmi Pince & Pints atau hubungi +603 2201 3233/017 2550 580. Untuk kemas kini secara langsung, sila ikuti Pince & Pints Kuala Lumpur di Instagram (@pinceandpints.kl) dan Facebook: www.facebook .com / pinceandpintskl. Hidangan baru ini akan melengkapkan dan menambah pelbagai menu sedia ada di Pince & Pints.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE