SEARCH

Nostalgia Nipah Bawakan Cita Rasa Klasik Ke Menu Berbuka Di EQ Kuala Lumpur

Nostalgia Nipah Bawakan Cita Rasa Klasik Ke Menu Berbuka Di EQ Kuala Lumpur

Tiba waktu berbuka, aroma indah yang mengingatkan masakan kampung dari restoran di EQ. Nostalgia Nipah, tema berbuka puasa di restoran Nipah, EQ membawakan perut yang sedang lapar dalam aroma yang mengasyikkan.

Nostalgia Nipah diperkenalkan tahun ini mencerminkan kembalinya EQ dan Nipah Restaurant ke dalam hospitaliti Malaysia. Lantas, cara terbaik untuk memperkenalkan semula lokasi berbuka puasa utama ini adalah dengan mengembalikan kenangan indah zaman dahulu melalui hidangan klasik yang lazat.

Program sebulan ini dijadualkan dari 6 Mei hingga 2 Jun 2019, menyediakan kerangka kerja untuk EQ bagi memperkenalkan semula Nipah Restaurant sepanjang bulan Ramadan, menawarkan hidangan kuliner yang istimewa dari seluruh Malaysia dan luar negeri, dengan keramahan perkhidmatannya.

Nostalgia Nipah, boleh didapati setiap hari sepanjang bulan Ramadan, akan meraikan pelbagai jenis hidangan signature yang sering ditemui dalam acara-acara besar-besaran Malaysia seperti perkahwinan, rumah terbuka dan karnival jalanan. Cuba dari gerai sup sup, daging lembu, ayam atau kambing Roti Canai, Murtabak Ayam, Popiah Basah, atau gerai Rojak yang popular, dan tidak melupakan Ais Kacang yang berwarna-warni, manis.” Cef de Cuisine Ali Tuwin

Bufet lengkap disediakan di gerai-gerai membolehkan pengunjung menikmati lebih daripada 100 pilihan hidangan dan bahan-bahan untuk meraikan pengalaman berbuka puasa yang tidak terlupakan.

Hidangan Utama Nostalgia Nipah

Briyani Gam, Daging Salai Masak Lemak, Ayam Goreng Berempah, Sambal Udang Petai, Ayam Tikka Masala, Ikan Kukus Pedas dan banyak lagi tersedia di sini. Ada juga Mi Kari yang dicipta oleh salah seorang chef perintis hotel pada tahun 80-an, di mana dia berkeras menggunakan kerang harimau. Satu lagi seksyen yang tidak dapat dilupakan ialah bahagian makanan laut di atas ais dengan kerang segar, udang harimau dan kerang kecil ada ditawarkan.

Ada juga Ulam-Ulam Kampung dan Kerabu Mangga selain pelbagai jenis salad siap sedia dan hidangan vegetarian. Pelbagai keropok ikan, keropok ubi kayu, Papadoms, Kerepek Pisang dan Ubi Kayu juga disediakan.

Manisan

Harus dapatkan semangkuk Sago Gula Melaka yang menyegarkan, Bubur Pulut Hitam atau Cendol Pulut. Selain ais krim yang disajikan dalam mangkuk individu, pelbagaitopping dan sos boleh didapati, cuma bergantung pada pilihan kamu saja.

Sokong dan muat naik gambar kenangan berbuka kamu dengan tang\da palang #NostalgiaNipah sebagai platform cerita dan interaktif, untuk tetamu berkongsi pengalaman positif, kenangan masa Ramadan dan cerita inspirasi.

Nostalgia Nipah disediakan setiap hari dari 6 Mei hingga 2 Jun 2019, jam 6.30 petang hingga 10.30 malam, dengan harga seperti berikut:
Selera Warisan : RM178nett untuk bufet makan malam di Restoran Nipah
Sajian Kasih : RM188nett untuk makan malam eksklusif di bilik fungsi baru EQ untuk 50 pax dan ke atas.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE