SEARCH

Oppo Reno Tampil Dengan Model Pop Up Kamera Berbentuk Segi tiga

Oppo Reno Tampil Dengan Model Pop Up Kamera Berbentuk Segi tiga

Oppo Reno akhirnya tiba di Malaysia. Ini adalah barisan telefon pintar premium baru Oppo yang menggantikan siri R yang sedia ada. Buat masa ini, Oppo Malaysia telah memperkenalkan model standardnya yang datang tanpa modul kamera periscope.

OPPO Reno

Oppo Reno mempunyai 6.4 “panorama OLED yang terbentang luas tanpa takuk atau punch-hole. Skrin ini mempunyai resolusi Full HD + yang memberikan nisbah skrin ke tubuh 93.1% dan bahagian depan dilindungi oleh Gorilla Glass 6. Terdapat juga sensor cap jari dalam paparan yang membolehkan peranti mempunyai penampilan yang bersih di bahagian belakang.

Dari segi reka bentuk, peranti mempunyai kemasan matte dan menarik, ada elemen O-dot pada bahagian belakang yang diperbuat daripada seramik. Menurut Oppo, elemen reka bentuk ini membantu menaikkan sedikit telefon agar dapat melindungi bahagian belakang telepon ketika ditempatkan di permukaan datar.

Jika anda perlu mengambil selfie, Reno mempunyai struktur pivot yang semakin futuristic menempatkan cahaya lembut, lubang suara dan kamera depan 16MP. Ia muncul pada sudut 11 darjah dan ia juga menempatkan flash LED. Reno dibekali dengan kamera selfie pop-up 16 megapiksel di mana hanya satu sisi (kanan) modul kamera yang menyembul dari sisi atas perangkat ketika kamera diaktifkan. Modul pop-up ini pun nampak unik kerana menjadi berbentuk segi tiga.

Oppo Reno

Bahagian dalaman Reno dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon 710 dengan 6GB RAM dan 256GB simpanan. Untuk pengimejan, kamera belakang mempunyai persediaan dual-camera 48MP + 5MP yang menyokong Ultra Night Mode 2.0 dan Mod Potret Artistik. Reno standard tidak mendapat kamera telefoto periscope yang dilengkapi dengan edisi 10X Zoom.

Reno datang dalam dua warna iaitu Jet Black dan Ocean Green. Oppo Reno secara rasminya berharga RM1,999 dan ia boleh didapati untuk pra-pesanan dari 17 hingga 27 Mei 2019. Pelanggan pra-pesanan akan mendapat kes bateri pintar (bernilai RM199), jaminan (bernilai RM119) dan waranti perlindungan skrin (bernilai RM119).

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE