SEARCH

IWC Schaffhausen Mengkaji Projek Perubahan Iklim Dasar Laut Untuk Kepentingan Alam

IWC Schaffhausen Mengkaji Projek Perubahan Iklim Dasar Laut Untuk Kepentingan Alam

Awal Jun adalah Hari Lautan Sedunia, dengan itu IWC Schaffhausen mengumumkan sokongannya untuk projek perintis yang diterajui oleh Cousteau Divers. Cousteau Divers berhasrat untuk mengkaji kesan perubahan iklim dengan mengukur suhu di bawah permukaan lautan, menggabungkan data dari sensor ketepatan dengan pengukuran yang diambil oleh ribuan penyelam rekreasi. Matlamatnya adalah untuk memberi saintis pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana suhu lautan menjejaskan biodiversiti dan iklim.

Cousteau Divers bermatlamat untuk mendedahkan suhu laut dengan menambah ukuran permukaan satelit yang diambil oleh ribuan penyelam rekreasi di seluruh dunia. Dengan memusatkan data ini dan menjadikannya mudah untuk saintis dan peminat, kami berharap dapat menyumbang pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana suhu lautan tidak hanya mempengaruhi iklim, corak cuaca, atau formasi ribut, tetapi juga populasi ikan dan burung.” Pierre-Yves Cousteau, pelindung ikan laut dan pengasas Cousteau Divers.

Lautan menyerap kira-kira 90 peratus daripada haba planet dan menghasilkan lebih daripada separuh oksigen. Ia bertindak sebagai sistem penyaman udara di bumi, dan memberi makan kepada ratusan juta orang. Faktor penting dalam memahami bagaimana lautan menyimpan dan membebaskan tenaga adalah suhunya. Walau bagaimanapun, saintis masih memerlukan lebih banyak data untuk membina gambaran yang komprehensif tentang bagaimana suhu lautan berbeza-beza secara mendalam, terutamanya dalam ekosistem pesisir, yang juga rumah kepada kebanyakan biodiversiti laut.

IWC Schaffhausen memastikan kesedaran tentang kesan sosial dan alam sekitar dapat dilihat di seluruh syarikat dalam cara kompeni ini bekerja. Kami bangga menyokong organisasi rakan kongsi yang berkongsi nilai-nilai sama, dan kami sangat teruja dengan inisiatif inovatif ini daripada Cousteau Divers dan Cousteau Society.” Franziska Gsell, Ketua Pegawai Pemasaran dan Ketua Jawatankuasa Kemapanan di IWC Schaffhausen.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE