SEARCH

Harga Redmi Note 7 Murah Gila! Xiaomi Perkenal Duta Baharu, Aeril Zafrel

Harga Redmi Note 7 Murah Gila! Xiaomi Perkenal Duta Baharu, Aeril Zafrel

Xiaomi mengumumkan pelancaran telefon pintar terbaharu dalam siri Redmi Note, iaitu Redmi Note 7. Ia meneruskan tradisi siri yang memaparkan paparan besar dan hayat bateri yang lama. Tambahan, seni fotografi telefon pintar ke satu tahap tertinggi dalam julat harga ini. Redmi Note 7 boleh didapati bermula 27 Mac 2019, dengan harga RM679 di Malaysia. Pada masa sama, Xiaomi juga mengumumkan pelancaran Redmi 7 yang boleh diakses pelbagai peranti ekosistem pintar; Mi Home Security Camera 360 ° 1080P, Mi Mentol Pintar LED dan Mi Sensor Smart Set.

Kami mahu semua orang berpeluang untuk mengalami teknologi mudah alih terkini. Siri Redmi Note adalah penggerak utama di sebalik falsafah itu dan kami teruja mengumumkan bahawa, dengan pelancaran Redmi Note 7 di Malaysia, akan meneruskan tradisi yang sangat penting bagi jenama ini.” Allen An, Pengurus Negara Malaysia dan Singapura.

Skrin Besar & Kamera Megapiksel 48MP
  1. Redmi Note 7 menandakan peralihan reka bentuk terbesar dalam siri ini, dengan gaya premium baharu di bahagian depan dan belakang dilindungi di Corning® Gorilla® Glass 5. Memaparkan ukuran 6.3 inci diagonal dan mempunyai resolusi FHD + 2380 x 1080. Ketumpatan piksel tinggi skrin dan warna yang tepat (84% gamut warna NTSC) menawarkan salah satu pengalaman visual terbaik dalam kelasnya.
  2. Kamera menakjubkan walaupun dalam cahaya rendah. Kamera belakang, Redmi Note 7 memaparkan sensor CMOS belakang Samsung ISOCELL Bright GM1 yang mempunyai 48 juta piksel fizikal. Apabila mengambil gambar, sensor menggunakan teknologi Samsung Tetracell yang menggabungkan empat piksel yang berfungsi sebagai satu piksel 1.6μm yang besar. Ini dapat meningkatkan kepekaan cahaya dan menjadikan imej 12MP yang dihasilkan lebih cerah dan lebih jelas, walaupun dalam keadaan cahaya rendah.

Aeril Zafrel, sebagai wajah Redmi Note 7

Turut diumumkan pada majlis pelancaran itu, pelakon dan model popular Malaysia, Aeril Zafrel, dipilih sebagai wajah Redmi Note 7.

Saya penyokong senyap Xiaomi dan telah mengikuti produk mereka secara dekat. Saya sentiasa menunggu dengan harapan setiap kali keluaran telefon baharu di Malaysia. Apabila saya tahu bahawa mereka mendekati saya untuk menjadi wajah baharu Redmi Note 7. Secara semulajadi, saya melompat gembira! Redmi Note 7 adalah telefon yang sangat baik, rapi dalam reka bentuk dan tahan lasak. Ini telefon yang sempurna untuk saya dan saya akan mencadangkannya kepada sesiapa yang mencari telefon pintar yang sempurna.” Aeril Zafrel.

Harga Redmi Note 7 tersedia dalam tiga versi.

Versi 3GB + 32GB (eksklusif Lazada) akan dijual dengan harga RM679
Versi 4GGB + 64GB akan dijual dengan harga RM799
Versi 4GB + 128GB akan dijual dengan harga RM949

Semua varian akan tersedia di kedai Mi, Lazada dan Shopee pada 27 Mac 2019 dan tersedia dalam tiga warna yang berbeza: Space Black, Neptune Blue, dan Nebula Red. Juga, buat kali pertama, Redmi Note 7 akan dilindungi di bawah jaminan 18-bulan eksklusif.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE