SEARCH

Remy Razali, Barista Terunggul Perkenalkan Kopi Baharu Pada Acara Sembang Kopi

Remy Razali, Barista Terunggul Perkenalkan Kopi Baharu Pada Acara Sembang Kopi

Remy Razali adalah juara di Kejohanan Starbucks Barista Malaysia dan Brunei 2018 dan Master dalam kopi di Berjaya Times Square Starbucks Reserve ™. Satu Sesi Sembang Kopi diadakan minggu lalu. Remy bekerja sebagai penolong pengurus di Starbucks Reserve™ Berjaya Times Square, dia menunjukkan kemahiran dan keghairahannya melalui kraftangan kopi kepada rakan media terpilih pada acara tersebut.

Remy menerangkan proses kaedah pembuatan Pour-Over brewing semasa sesi sembang kopi baru-baru ini.

 

Ketika aktiviti seperti inilah, pelanggan boleh mencuba sesi sembang kopi peribadi dengan Coffee Masters di mana-mana kedai Starbucks Reserve ™ secara berjadual memperkenalkan pelanggan biji kopi yang berbeza dan juga variasi kaedah pembuatan kopi yang ditawarkan di Starbucks Reserve ™.

Salah satu daripada tujuh kaedah bru yang ditawarkan di Starbucks Reserve ™ Berjaya Times Square ialah mesin espresso Black Eagle. Mesin espresso yang canggih mengekstrak rasa terbaik espresso dan juga bahan utama untuk pelbagai minuman kopi.

Sifon adalah kaedah bru yang menakjubkan yang menggunakan penapisan vakum untuk mendorong air yang sangat panas melalui tempat jatuhnya air kopi itu. Terima kasih kepada penapis kertas dan masa pengekstrakan yang agak cepat, teknik ini mencipta deria yang cukup menarik dan rasa kopi segar.

Sesi Sembang Kopi terdiri daripada rasa kopi bersama dengan pasangan makanan Starbucks. Pelanggan bukan sahaja dapat mempelajari tentang pelbagai jenis biji kopi dan kaedah bru tetapi juga, bagaimana untuk menikmati kopi dengan makanan tertentu mengikut profil rasa.

Sedikit Mengenai Remy Razali Bersama Starbucks Reserve

Kerjaya Remy Razali dengan Starbucks mungkin agak sederhana empat tahun lalu sebagai barista sambilan. Walau bagaimanapun, dia tidak mengambil masa lama untuk memanjat jawatan dengan cepat, akhirnya menjadi Master Kopi. Hari ini, Remy adalah Penolong Pengurus Kedai Starbucks Reserve Berjaya Times Square.

Sepanjang kariernya, dia konsisten menunjukkan minatnya terhadap kopi dan dikenali sebagai barista paling bersemangat di kedai. Kemahiran dan dedikasi Remy terhadap kerajinannya ditunjukkan ketika dia memenangi Kejuaraan Barista Starbucks 2018 di Malaysia dan Brunei. Seterusnya, Remy akan mewakili Malaysia dalam Kejohanan Barista Serantau CAP (China & Asia Pasifik).

Perjalanan saya di Starbucks menjadi inspirasi dan motivasi. Dengan pengalaman dan pengetahuan yang saya dapati, saya akan terus memupuk budaya kopi di kedai. Saya suka bagaimana geografi, alam sekitar dan iklim mempengaruhi pokok kopi untuk menghasilkan rasa sempurna. Saya suka berkongsi cerita dan pengalaman dengan kopi dan saya harap ia akan memberi inspirasi kepada orang lain untuk mencari keghairahan mereka dalam menemui rasa kopi. Sebagai Coffee Masters, saya dapat memberikan pengalaman unik kepada pelanggan sekaligus mewujudkan Pengalaman Starbucks. ” Remy Razali, Coffee Master Starbucks Reserve Berjaya Time Square.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE