SEARCH

Starbucks Signing Store Pertama Dunia Raikan Ulang Tahun Ketiga

Starbucks Signing Store Pertama Dunia Raikan Ulang Tahun Ketiga

Merayakan ulang tahun ketiganya, Starbucks Signing Store pertama di dunia yang terletak di Bangsar Village II memperingati peristiwa penting ini dengan mempamerkan semangat dan kebangkitan rakan-rakan Deaf mereka, kini mencapai pensijilan Advanced Coffee Masters, pencapaian yang terus dikembangkan melalui kemahiran dan pengetahuan kopi barista mereka.

“Di Starbucks, kami sentiasa berusaha untuk mewujudkan budaya kepelbagaian dan menerima. Ini adalah bukti bagaimana konsep Signing Store hadir lebih dari tiga tahun yang lalu dengan menawarkan komuniti orang pekak dan sukar mendengar di Malaysia peluang pekerjaan dan kemajuan kerjaya mereka. Hari ini, kami mengiktiraf rakan kongsi (pekerja) kami, yang juga telah menerima Sarjana Kopi yang disahkan, dengan kemajuan yang telah mereka capai dalam menyelesaikan program Master Coffee mereka. Setakat ini, rakan kongsi kami telah mencapai persijilan melalui kerja keras dan tekad.” Rina Siew, Pengurus Tanggungjawab Sosial Korporat untuk Starbucks Malaysia dan Brunei.

Program Advanced Coffee Masters mengajar barista yang berkelayakan untuk menguasai kemahiran kopi baru padaharu peralatan kopi yang berbeza. Oleh itu, Master Deaf Advanced Coffee Masters yang diperakui mampu membuat kopi menggunakan kaedah Pour Over. Di samping itu, barista Bekar ini juga memenuhi syarat untuk mengadakan sesi sembang kopi dengan orang ramai menggunakan bahasa isyarat seperti barista di kedai-kedai Starbucks Reserve ™ di Malaysia. Sepanjang tiga tahun ini, Starbucks Signing Store menganjurkan pembelajaran berterusan dan pembangunan kepada setiap barista.

Starbucks Signing Store Bakal Buka Di Pulau Pinang

Didedikasikan untuk memperkasakan masyarakat kurang pendengaran di seluruh Malaysia, Starbucks Malaysia juga mengumumkan rancangan untuk membuka Starbucks Signing Store yang pertama di Pulau Pinang. Meniru Starbucks Signing Store di Bangsar Village II, barista pekak di Penang Signing Store akan mendapat peluang untuk membangunkan kemahiran bekerja, seperti etika kerja, kerja berpasukan dan sifat kerjaya. Kedai Signing Pulau Pinang dijadual dibuka menjelang akhir tahun ini.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE