SEARCH

Tahun 2020 Cuba Percutian Ala Glamping Pula: 8 Glamping Terbaik Ala STAIL Di Luar Negara

Tahun 2020 Cuba Percutian Ala Glamping Pula: 8 Glamping Terbaik Ala STAIL Di Luar Negara

Inginkan beberapa cabaran pada 2020? Jadikan ia tahun percutian ala glamping yang mewah dan bergaya, canggih dan selesa. Kembali melihat alam semula jadi dan saksikan bagaimana kejadian alam yang sungguh indah dan unik glamping cara STAIL.MY di luar negara.

Percutian Ala Glamping

1. Patagonia Camp, Chile

Selamat datang ke belantara paling liar dan masih terjaga hasil buminya, terletak di atas tasik yang mempersonakan di Patagonia Camp. Eko-kamp yang unik dan sejuk ini menggabungkan pengalaman berkhemah dengan keselesaan. Kem Patagonia di Chile menawarkan 18 yurts berbentuk bulat yang terletak di dalam hutan. Setiap satu mempunyai katil bersaiz king, tekstil buatan tangan dan perabot, bilik mandi peribadi, dan teres dengan pemandangan ke Danau Toro dan Paine Massif.

2. Amanwana, Indonesia

Amanwana adalah perkhemahan yang unik dan eksklusif, terletak di rizab hidupan liar di Pulau Moyo, ke timur Bali. Khemah-khemah ala zaman penjajah digabungkan dengan kanopi hutan dan membawa ke pantai pasir putih yang indah. Khemah mempunyai pemandangan hutan atau laut, lantai kayu keras, kawasan duduk yang luas dan dilengkapi divan, bilik mandi besar, sisi tingkap kaca dan bumbung kanvas lembut. Terdapat juga lounge komunal, khemah spa dan perpustakaan.

3. Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, Chang Rai

Impian sepasang kekasih yang cintakan alam sambil mahu bermadu kasih. Ia terletak di tengah-tengah hutan buluh Segi Tiga Emas di sempadan Thailand, Laos dan Myanmar. Mempunyai tema pengembaraan safari abad ke-19, bersiap sedia untuk mengendalikan pintu gaya elephant tusk, perabot kulit dan hurricane lamp. Selepas seharian berinteraksi dengan gajah dan mahouts, pergi ke tab mandi kayu yang terletak di luar. Terdapat juga spa dan kolam renang.

4. Jack’s Camp, Botswana

Rasai pengalaman seperti zaman dahulu di Kem Jack yang terletak di pinggir Taman Nasional Makgadikgadi Pans Desert Kalahari di Afrika Selatan. Kecil dan intim, 10 kemah mereka mempunyai hiasan mewah bergaya ala era 40an, permaidani Parsi dan lembaran kapas sejuk yang membuat kamu selesa sambil mengagumi padang gurun di luar. Hari dihabiskan berjalan dengan San treker mencari meerkat, kuda belang, beruang liar dan hidupan liar lain yang tinggal atau berhijrah melalui kawasan ini.

Percutian Ala Glamping

5. Whichaway Camp, Antartika

Tahun sejuk? Musim Antartika berlaku antara pertengahan Oktober hingga Mac. Enam pod canggih yang menggabungkan hiasan safari dunia lama dengan gaya zaman angkasa dan keselesaan moden. Sesungguhnya, ia tempat paling selesa untuk kembali ke masa lampau sambil menghabiskan masa meneroka gua-gua ais dan berkongsi piknik di glasier.

Percutian Ala Glamping

6. Chamba Camp, Thiksey

Terletak di antara Pegunungan Kunlun dan Himalaya di India Utara, cari khemah Chamba Camp berwarna krim Maharaja yang disemai di lanskap dan kamu bakal menemui syurga dunia. Setiap bilik lengkap dengan katil besar, perabot berkemah dan bilik mandi suite dengan pancuran mandian panas. Malam-malam santai dibelanjakan oleh unggun api dan mendengar ceramah daripada pakar-pakar masakan yang disediakan.

Percutian Ala Glamping

7. Sal Salis, Australia

Sal Salis membawa kemewahan liar ke pantai barat Australia. Lima belas khemah dan satu khemah bulan madu terselit di bukit-bukit pasir, masing-masing menyediakan sprei tidur yang memukau, peralatan mandian yang mesra alam, pancuran mandian yang dipam dan buaian. Ia turut menyediakan masakan kontemporari dengan kelainan makanan dalam hutan, ada bar layan diri dan lounge terbuka yang dipenuhi dengan buku.

8. The Hidden Valley Resort, Yunnan

Untuk melihat cara kehidupan Tibet tradisional, cari Shangri-La di The Hidden Valley Resort di Yunnan. Luangkan masa kamu bersama Simba, penduduk Tibet Mastiff, belajar kraf tempatan atau melawat biara sebelum kembali ke boltole kamu. Setiap satu daripada lima vila kemah dilengkapi dengan katil bersaiz king, tilam, tab mandi besar dan dapur pembakaran kayu untuk memastikan kamu berasa selesa.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE