SEARCH

5 Sebab Mengapa Waterbom Bali Menarik Untuk Dikunjungi

5 Sebab Mengapa Waterbom Bali Menarik Untuk Dikunjungi

Gelongsor air dibina di tengah-tengah kehijauan yang rimbun, terletak di pulau dan pantai yang terkenal, apa yang terlintas di dalam fikiran kamu? Jika Waterbom Bali bukan perkara pertama yang kamu fikirkan untuk kunjungi agar tidak berasa ketinggalan untuk merasai kegirangannya.

Berikut adalah 5 alasan mengapa kamu benar-benar perlu ke taman air Waterboom Bali ini;

1

17 selongsor air = menyeronokkan untuk keluarga, pasangan, petualang solo dan banyak lagi! Ada 17 gelongsor air dengan tahap keseronokan yang berbeza, Jika datang dengan keluarga, Terokai Funtastic dengan anak-anak kecil, taman permainan di tengah kolam yang penuh dengan meriam air, slide dan banyak lagi. Jika merancang percutian dengan orang yang istimewa itu? Cabaran antara satu sama lain pada Twin Racers, satu perjalanan gelongsor yang unik! Atau adakah kamu melancong dengan sekumpulan kawan? Masuk ke gelongsor Python yang boleh memuatkan empat orang dalam satu boya yang besar.

2

Ambil gambar tempat yang penuh Instagrammable di sini. Di samping pelbagai slide air yang berwarna-warni dan didirikan pada landskap hijau yang indah di Bali, kamu tidak akan mempunyai masalah mendapatkan gambar yang sempurna untuk suapan Instagram kamu. Dapatkan panorama taman penuh dari bahagian atas menara, atau mungkin boomerang dalam keadaan ‘menunggang’ gelombang air pada Rider Flow, atau meletakkan GoPro di mana sahaja yang kamu inginkan. Di Waterbom Bali, hampir semua tempat boleh dikatakan sangat Instagram worthy!

3

Aneka pilihan makanan antarabangsa terdapat semasa kamu sedang berseronok di bawah matahari. Pelbagai F & B yang menampilkan masakan dari seluruh dunia, kamu bebas mencari sesuatu yang sesuai dengan cita rasa kamu! Shack, pondok pantai yang telah diubahsuai dan dirombak baru-baru ini, menyajikan beberapa hidangan gaya Caribbean dan pelbagai cita rasa Amerika Latin. Jika kamu mencari hidangan Thailand dan Itali Thaitalian tepat untuk kamu di sini. Bali Banana menawarkan pelbagai pizza beragi selama 48 jam jika kamu memerlukan dos karbohidrat sebelum ke gelongsor yang mendebarkan. Nak lagi? Wantilan menyediakan hidangan ala Mexico, hidangan Jepun dan banyak lagi.

4

Lebih daripada sekadar taman air, ia juga lokasi berpesta! Waterbom Bali baru memulakan gelombang pada bulan Mei, dan percayalah ini adalah salah satu pesta air yang kamu tidak boleh lepaskan! Tempat untuk kamu bebas mengungkapkan diri, SOL Sessions adalah perayaan sepanjang hari, semua tentang melepaskan kegirangan kamu. Selain tarikan taman yang biasa, kamu boleh menikmati sesi gaya rambut yang mesra alam menggunakan bunga dan tumbuh-tumbuhan dari taman Waterbom Bali sendiri. Pada waktu malam, tiba masanya untuk bersama-sama dengan DJ antarabangsa. Sekiranya kamu bersedia untuk semua ini dan lebih banyak, SOL Sessions berlangsung dari Mei hingga September 2019. Ketahui lebih lanjut di sini!

5

Destinasi percutian yang mesra alam – gelongsor terus ke dalam keseronokan. Jika alasan di atas masih belum boleh meyakinkan kamu, bagaimana pula dengan Waterbom Bali yang juga mesra alam? Apabila memasuki taman itu, kamu akan menyaksikan penurunan purata suhu 10 darjah berbanding dengan jalan di luar, semuanya disebabkan usaha taman tema ini untuk memelihara lebih daripada 50% kehijauan asli Bali. Dan jika kamu merasa tidak enak pembaziran air di Taman Air, jangan bimbang – Waterbom Bali berusaha tidak melakukan ke arah pembaziran air.

Apa tunggu lagi? Tempeh tiket kamu ke Waterbom Bali di sini.

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE