SEARCH

Rambut Kylie Jenner di Coachella Tarik Perhatian Peminat Kecantikan

Rambut Kylie Jenner di Coachella Tarik Perhatian Peminat Kecantikan

Masih belum reda demam Coachella, masing-masing yang menghadiri masih sehingga ke hari ini berkongsi post-photo mereka di festival yang berakhir minggu lalu itu. Dan antara yang paling akan diingati ialah apabila Kanye West turun mengadakan persembahan Sunday Service di festival muzik Coachella ini. Sudah tentu, kita bakal melihat keluarga Kardashian-Jenner turut turun padang bersama Kanye. Sudah tentu yang paling mendapat perhatian di sana ialah Kim Kardashian yang pertama kali hadir ke festival Coachella ini. Namun, mata peminat kecantikan tidak mampu lari daripada melihat keindahan rambut yang didandan pendandan rambut profesional, Cesar Ramirez, pada Kylie Jenner di Coachella ini.

Menurut Allure, inspirasi yang diambil Ramirez untuk mendandan rambut Jenner ini adalah daripada konsep “hippie music festival” dan “Christ has risen”. Dengan dua inspirasi ini, maka terciptalah look rambut braid yang dipadan dengan aksesori rambut yang berupa kulit kerang dan kelapa laut.

Bak kata Ramirez,

“Jenner menyarung satu gaun yang cukup simple berona tanah, jadi saya mahukan yang sama untuk dandanan rambutnya, simple namun masih tampak menarik – ethereal and beautiful…

Ramirez memastikan rambut Jenner disisir rapi ke belakang menggunakan produk salap rambut. Kemudian mencantumkannya dengan rambut palsu yang sudah siap dibentuk ponytail berukuran 22 inci. Ponytail tadi ditocangkan bersama dengan rambut asalnya. Kemudian dia menambah aksesori rambut tambahan untuk memberikan suntikan “fun” kepada look keseluruhan.

Aksesori rambut antara trend rambut yang paling in tahun ini. Baik aksesori pin, klip dan scrunchies sehinggalah ke aksesori seperti ini. Jika kamu tanya kami, sudah tentu kami sukakan gaya segar Jenner ini. Apakah aksesori rambut pilihan kamu pula?

You May Also Like

Leave a Reply

SUBSCRIBE