Bagaimana 6 Minit Boleh Membuatkan Seks Lebih Puas?

Dalam hubungan heteroseksual, stereotaip berlaku apabila keintiman yang membawa kepada persetubuhan adalah perkara-perkara yang wanita dambakan dan lelaki harus bertoleransi. Berpelukan selepas seks? Lelaki ‘normal’ hanya berbuat demikian untuk menggembirakan rakan kongsi mereka, bukan? Nah, kajian baru menunjukkan bahawa kebanyakan daripada kita mahu beberapa tindakan bermula daripada pra dan pasca permainan. Ada nombor magis untuk mencapai kepuasan itu iaitu: enam. Bagaimana 6 minit boleh membuatkan seks lebih puas?

Seks Lebih Puas

Ia dipanggil “peraturan enam minit,” menurut satu kajian baru di Kanada. Kajian terhadap 1,500 orang Kanada berusia antara 18 dan 24 tahun mendapati bahawa semua orang yang melakukan hubungan seksual dalam masa atau lebih enam minit “tingkah laku pra-seks” seperti mencium, memeluk, perbuatan di bawah pinggang dan lain-lain, lebih cenderung untuk mengatakan mereka berpuas hati dengan aktiviti seksual mereka. 56 peratus lelaki dan 55 peratus wanita lebih puas jika mereka turut menghabiskan masa ketika post-sex dalam jumlah masa yang sama.

“Dalam hubungan heteroseksual, acara utama [biasanya] apabila bermulanya penis memasuki vagina. Sering kali, kita lupa tentang peluang yang datang selepas seks. Kita keletihan, kita berasa tenang, kita berasa benar-benar berhubung, dan itu adalah masa yang tepat untuk keintiman yang boleh membawa kepada kepuasan seksual.” Robin Milhausen, Profesor Seksualiti dari University of Guelph.

Walaupun lelaki dilaporkan menikmati pengalaman seksual jika mereka mengikuti “peraturan enam minit” tadi, kajian menunjukkan bahawa mereka masih akan mencapai orgasma tanpa peraturan berkenaan. Tetapi tidak pada wanita.

Ikut Peraturan Untuk Seks Lebih Memuaskan

Oleh itu, kenapa enam minit masa yang bagus untuk keintiman pra dan pasca keintiman? Pada keseluruhannya, semakin banyak sentuhan seksual, lebih banyak orang berpuas hati, tetapi penilaian keseronokan mereka akan menurun jika masa ‘bermain’ kurang daripada enam minit. Enam minit adalah masa yang kritikal. Orang yang berpuas hati dalam pre dan pasca seks kerana mereka melakukan pelbagai ‘aktiviti’. Ini satu perkara mudah yang boleh dilakukan orang dalam hubungan dan tidak memerlukan wang.

Walaupun enam minit adalah idea untuk keseronokan yang optimum, jangan jadikannya peraturan yang membingungkan kepala untuk difikirkan. Kamu dan pasangan harus ingat langkah-langkahnya perlu ada, bab masa, harus go with the flow pada ‘permainan’ yang dibuat asalkan kedua-duanya puas.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
Modern Ultrafeminine Is Making A ‘State Di NYFW FW 2020
Bagaimana 6 Minit Boleh Membuatkan Seks Lebih Puas?