SEARCH

Rencana

IT Couple Alert!!!! Siapa Pilihan STAIL Waktu Ini?

Pilihan Stail Rencana V1 16 September 2019 0 Comments

Timothee Chalamet & Lily Rose Depp Dunia maya bagai bergegar selepas Timohee Chalamet muncul di karpet merah tayangan perdana filem Netflix, The King bersama pasangannya Lily Rose Depp. Kemesraan dan keserasian mereka jelas kelihatan dan banyak pula peminat mereka yang menyokong serta menyedari bahawa mereka sebenarnya bagi pinang dibelah dua. Pertemuan mereka bermula apabila kedua-duanya bertemu di set penggambaran The…

read more

KLFW 2019: Apakah Ia Menyemarakkan Industri & Mencapai Objektif Sebuah Minggu Fesyen?

Kata Pengarang Rencana V1 11 September 2019 0 Comments

Rancaklah di mana-mana orang menyebut tentang Kuala Lumpur Fashion Week 2019. Menghampiri minggu KLFW ini semua sudah kecut perut memikirkan helaian mana yang mahu disarung dan pertunjukan fesyen yang mana kah mahu dihadiri? Berlangsung dari 21 Ogos sampai 26 Ogos 2019, ini satu-satunya minggu fesyen yang dianggap relevan di Malaysia. Namanya itu sendiri ibarat penjenamaan buat ibu kota kita. Ia seharusnya dianggap sama tarafnya dengan minggu-minggu fesyen dunia yang seperti Paris Fashion Week, Milan Fashion Week atau New York Fashion Week.

Jadi tak salah lah kalau banyak anak-anak muda bahkan pereka-pereka yang menyertai senak perut kerana teruja untuk minggu KLFW. Saya sempat menghadiri tiga pertunjukan tahun ini. Bermula dengan Wynka, jenama dari Kuching yang baru pertama kali menyertai KLFW, Ezzati Amira pada petang hari sama dan InnaiRed pada hari terakhir. Ketiga-tiga jenama ini…

read more

Pemandangan Emas! 10 Lokasi Musim Luruh di Korea Selatan Yang Indah & Menakjubkan!

Pilihan Stail Rencana V1 2 September 2019 0 Comments

Musim luruh di Korea Selatan sangat ajaib. Ia waktu terbaik untuk kamu mengunjungi Korea Selatan dan merasai sendiri pengalaman melihat panorama dedaunan berona kemerah-merahan, kuning serta jingga yang sangat indah belaka. Sepanjang tempoh ini, pelancong-pelancong yang hadir bagi melihat cherry blossoms berkembang sebelumnya, sudah tidak kelihatan lagi. Sampai waktunya pula untuk kamu memulakan perjalanan mendaki kawasan pergunungan atau menjelajahi taman-taman…

read more

Kerana Beg Tangan, Sanggup Berhutang Keliling Pinggang

Rencana Stail View V1 30 August 2019 0 Comments

Wanita dan beg tangan memang dua perkara yang terkait rapat dan saling tak terpisahkan. Tak sempurnalah penampilan seseorang wanita itu jika tidak dilengkapi dengan tas tangan yang bersesuaian. Tapi lain orang lain seleranya. Ada yang selesa menggayakan beg tangan tidak berjenama, ada pula yang sanggup berhabisan sehingga ratusan ribu ringgit hanya untuk sebuah beg tangan jenama mewah. Bahkan, bag tangan sekecil-kecil…

read more

Sosialit Gilakan Suami Teman Baik Sendiri

Rencana Stail View V1 23 August 2019 0 Comments

Gambar : Pinterest Rohana tiba di pusat kecantikan tempat biasa dia menjalani rawatan wajah sekitar jam lima petang. Seperti biasa dia terus ke kaunter pendaftaran dan memberikan butiran temu janji. “Anaaaaa!…” jerit satu suara. Rohana segera berpaling. “Ohh Nani, aku ingatkan siapalah tadi.” “Hei kau ni macam tak excited je jumpa aku,” rajuk Datin Suryani, macam budak-budak sahaja ragamnya. “Aku…

read more

Rumah Anak Yatim Dijilat Api, Cabaran Berat Syafiq Mobin Menjadi Sukarelawan Muda

Rencana Stail View V1 23 August 2019 0 Comments

Video: Jordi Harris Grooming & Teks: Ryan Mohamad Menelaah di jalur masa laman sosial Syafiq Mobin memberi saya inspirasi untuk turut berbakti kepada masyarakat. Saya dan Syafiq sudah lama berkenalan di alam maya tetapi tidak pernah menegur apatah lagi bertentang empat mata. Tertarik dengan kerja-kerja amal yang sering dikongsikan, gambar-gambar bersama golongan yang memerlukan cukup menyentuh hati dan menggambarkan betapa…

read more

SUBSCRIBE