Pelacur Indonesia, Resipi Asam Pedas Melaka & Blackpink

Hasil carian Google Malaysia yang trending sepanjang 2019 menunjukkan bahawa rakyat Malaysia menggila dengan Blackpink tahun ini. Walaupun menduduki carta ke 5 dalam kategori ‘muzik’ pencarian Blackpink – Kill This Love konsisten sepanjang tahun, melebihi carian Resipi Asam Pedas Melaka yang menduduki tempat pertama dalam kategori ‘resipi’. Namun, Blackpink – Kill This Love masih kalah dengan Senorita nyanyian Shawn Mendes dan Camila Cabello dalam kategori yang sama. Siapakah pelacur Indonesia yang turut tersenarai dalam carian popular rakyat negara ini? Mengapa dia trending

Seronok mengetahui apa rakyat Malaysia cari di Google sepanjang tahun sekaligus dapat mengimbas kembali detik-detik yang berlaku dan mengapakah ia menjadi trending. Terdapat sembilan kategori yang telah diasingkan antaranya adalah carian, berita, orang, filem, tv, muzik, gajet, sukan dan resipi. 

iPhone 11 pula menjadi carian paling bayak dalam kategori gajet. Namun produk keluaran Huawei boleh dikatakan mengungguli top 5 kerana menguasai 3 tempat teratas melalui Huawei P30, Huawei P30 Pro dan Huawei Nova 3i. 

Pelacur Indonesia

Mengambil tempat teratas dalam kategori ‘orang’ pada tahun ini ialah pelakon, penyanyi dan pelacur Indonesia Vanessa Angel, atau nama sebenarnya Vanessa Adzania, muncul sebagai orang yang paling dicari oleh rakyat Malaysia. Mengapa? Ini mungkin disebabkan laporan berita bahawa Vanessa, telah ditangkap kerana didakwa terlibat dalam skim pelacuran dalam talian. Channel News Asia melaporkan bahawa Vanessa ditangkap di sebuah bilik hotel di Surabaya, Indonesia di mana dia mengenakan bayaran sebanyak 80 juta rupiah Indonesia (RM23,693) untuk perkhidmatannya.

Senarai Penuh Trending 2019 Mengikut Carian Google Malaysia

Carian
1. Earth Day Quiz, 2. Thanos, 3. BHS (Bantuan Sara Hidup), 4. Copa Amerika 2019, 5. APIMS (Air Pollutant Index of Malaysia)

Berita
1. Indeks Pencemaran Udara (IPU), 2. Tanjung Piai, 3. Belanjawan 2020, 4. The Alley, 5. Harga Minyak Petrol

Orang
1. Vanessa Angel, 2. Azmin Ali, 3. Emma Maembong, 4. Aliff Aziz, 5. Jung Joon Young

Filem
1. Joker, 2. Captain Marvel, 3. Avengers Endgame, 4. Alita Battle Angel, 5. Shazam

TV
1. Setelah Lafaznya Akad, 2. Nur 2, 3. Curi-Curi Cinta, 4. Big White Duel, 5. Go Go Squid!

Muzik
1. Senorita – Shawn Mendes & Camilla Cabello
2. Mimpi – K-Clique
3. Memories – Maroon 5
4. Kill This Love – Blackpink
5. 7 Rings – Ariana Grande

Gajet
1. iPhone11, 2. Huawei P30, 3. Huawei P30 Pro, 4. iPhone 11 Pro Max, 5. Huawei Nova 3i

Sukan
1. Copa America 2019, 2. Rugby World Cup, 3. Wimbledon 2019, 4. ICC World Cup 2019, 5. Australian Open 2019

Resipi
1. Resipi Asam Pedas Melaka, 2. Resipi Daging Masak Hitam, 3. Resipi Biskut Cornflakes, 4. Resipi Kari Ayam, 5. Resipi Nasi Ayam

 

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Previous
Secret Santa: Apa Hadiah Yang Sesuai Untuk Teman Tersayang?
Pelacur Indonesia, Resipi Asam Pedas Melaka & Blackpink